Letem světem knih na vlašimském gymnáziu

Dne 17. 12. 2019 se na vlašimském gymnáziu uskutečnil Den jazyků. Letošní téma „Letem světem knih“ nás zavedlo do oblasti literatury. Soutěžily mezi sebou všechny třídy s výjimkou dvou nejnižších ročníků (prima a sekunda) a maturantů. Každá účastnící se třída si vylosovala jednu zemi a měla připravit krátké vystoupení v angličtině týkající se tamní literatury.Den jazyků 3.A

 První hodinu studenti ještě doladili poslední potřebné detaily a následně ukazovali ostatním třídám, jak si s daným tématem poradili. Hlavní slovo měli v tento den právě maturanti, studenti primy a sekundy a někteří učitelé, jež hodnotili jednotlivé třídy. Na konci dne se sečetly všechny nasbírané body a následovalo vyhodnocení. Na třetím místě skončila 3. C s výborně zpracovaným Shakespearem. Jako druzí se umístili studenti 6. C, kteří si skvěle poradili s moderní anglickou literaturou. A konečně první místo získala třída 3. A s lehce hororovou americkou literaturou Stephena Kinga. Kromě velkého potlesku si vítězná třída odnesla i dort ve tvaru knihy, který darovala Rodinná cukrárna ve Vlašimi a za který bychom tímto manželům Bayerovým rádi poděkovali.

 Celý Den jazyků byl pro nás studenty velmi poučný a obohacující o nové informace ze světa knih, zajistil skvělou zábavu a odreagování a v neposlední řadě přispěl k dalšímu stmelení kolektivů ve třídách.

Petra Vojtová, Gymnázium Vlašim, 3. A           

Prohlášení o přístupnosti