Němečtí studenti opět ve Vlašimi

V pondělí 13. 5. 2024 přivítali studenti Obchodní akademie Vlašim a Gymnázia Vlašim německé studenty z partnerské školy Walther-Groz-Schule – Berufliches Schulzentrum Albstadt a jejich rodiny se tak na týden rozrostly o jednoho člena. Celkem 40 českých a německých studentů navštívilo společně obě vlašimské školy a zúčastnilo se pestrého programu.

Kromě poznávání Vlašimi a parku studenti vystoupali na Velký Blaník a většina odvážlivců se i za poměrně silného větru pokochala pohledem z rozhledny. Dalším cílem výletů byl zámek Žleby a nechyběla ani návštěva Prahy. Tu si studenti vychutnali za nádherného počasí a většina se sem podívala ještě jednou v rámci samostatného sobotního programu. Společný čas jsme zakončili tradičním posezením u ohně a opékáním špekáčků v Domečku.

Týden rychle utekl a studentům přinesl mnohem více než jen zážitky z bohatého programu. Prohloubili si své komunikační dovednosti, jazykové znalosti a navázali nová přátelství.  Již nyní se naši studenti těší, až se v říjnu vypraví za svými kamarády do Albstadtu.

Na závěr bychom chtěli poděkovat těm, bez jejichž podpory by nebylo možné náš program zrealizovat  – vedení škol, sdružením rodičů při obou vlašimských školách,   hostitelským rodinám a Domečku Vlašim.  

Mgr. Petra Šmídlová, koordinátorka výměnných pobytů na Gymnáziu Vlašim

Prohlášení o přístupnosti