Exkurze do Zoo Praha

V pondělí 16. dubna se naše třídy 2.A a 6.C, pod dozorem profesorek J. Kurzové a R. Michálkové, vydaly na exkurzi do Zoologické zahrady v Praze. Počasí příliš nepřálo, ale i přes to panovala dobrá nálada.

Na místě na nás čekala komentovaná prohlídka, proto jsme se rozdělili do 4 skupin a postupně jsme se rozprchli do všech koutů zoo. První skupina šla po stopách ohrožených živočichů, druhá zamířila do indonéské džungle za primáty, třetí skupina došla až na nejzazší  konec  za „Velkou trojkou“ – měli možnost dozvědět se mnoho nových informací o největších zástupcích zoo – slonech, žirafách a hroších. Poslední skupina se vydala za savci celého světa. Naši největší pozornost si získala mláďata tygra malajského. Průvodci byli zkušení a dokázali odpovědět na všechny dotazy.

Když jsme po třetí hodině odpoledne nechali zahradu za námi, všichni jsme se cítili o něco chytřejší. Návštěvu zoo jsme si užili a těšíme se na další výpravy.

Během měsíce dubna  jsme se také zapojili do akce „Staň se strážcem pralesa“ a sbírali staré mobily a tablety, které jsme odevzdali v zoo na podporu gorily nížinné a ostatních ohrožených druhů v Africe.

                                                                                                                                         Studenti 6.C

   

Prohlášení o přístupnosti