Zájezd do Anglie

17. března jsme se spolu s částí třeťáků a prváků vydali na poznávací zájezd do Velké Británie. Po vyčerpávající 18hodinové cestě autobusem jsme se dostavili na tzv. „meeting point,“ kde si nás vyzvedli jednotlivé rodiny, u kterých jsme si to všichni moc užili.

První den nás čekal Londýn. Konkrétně Greenwichská observatoř, Shakespearovo divadlo Globe, Tower bridge a samotný Tower of London. Druhý den jsme se vydali navštívit poklidný Cambridge, Třetí den jsme viděli město Canterburry proslulé obří katedrálou a Leeds Castle, který nás nadchl svými anglickými zahradami.  Náš úžasný výlet jsme završili opět v Londýně, ale tentokrát jsme se dostali k Londýnskému oku, Westminsterskému paláci, Queen´s Tower (Big Ben), Trafalgarskému náměstí a k Buckinghamskému paláci. Ve večerních hodinách jsme se nalodili do autobusu a vrátili jsme se domu.

Počasí se nám nad míru vydařilo, za což jsme byli velmi rádi. Měli jsme moc milou průvodkyni, která nám v tak nabitém programu dokázala zajistit i nějaký ten volný čas. I přes malé překážky jsme si výlet náramně užili.

Lukáš Ulrich, 6.C, Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti