Gymnazisté ovládli atletické závody

Ve středu dne 18. 9. 2019 se na vlašimském atletickém stadionu konalo okresní kolo Středočeského atletického poháru. V osm hodin se v areálu Na lukách sešli zástupci vlašimských středních škol a škol z okolí, aby poměřili své síly v sedmi atletických disciplínách včetně štafet.

Za vlašimské gymnázium závodilo 12 chlapců a 11 dívek a všem se podařilo vybojovat významné body pro tým.

Chlapci z Gymnázia Vlašim si vedli suverénně a s celkovým ziskem 7938 bodů jasně zvítězili. Dívky v podobný úspěch ani nedoufaly, ale nakonec mile překvapily a i ony získaly  za 6355 bodů zlaté medaile.      

Za zmínku jistě stojí závodníci, kteří obsadili první místa. To se podařilo Honzovi Gročkovi ve vrhu koulí, a to i se zlomeným prstem a sádrou na ruce! Štěpán Neděla suverénně ovládl běhy, kdy zvítězil na 400 i 1500 metrů. Podobný kousek se povedl Jirkovi Adamcovi, který přeskočil soupeře v dálce i ve výšce.

Mezi děvčaty nejvíce bodovala Eliška Králová, která zvítězila v závodech na 60 i 200 metrů. Na šedesátimetrové trati poprvé prolomila hranici osmi vteřin. Vytrvalkyně Karolína Říhová zase ovládla osmisetmetrovou trať.atletické závody

Vítězné týmy z okresního kola automaticky postupují do kola krajského a tak se i zástupci vlašimského gymnázia podívali 7. října do Kolína. Tam už byla konkurence mnohem silnější, převážnou většinu závodníků tvořili sportovci, kteří atletiku dělají už několik let a často na vysoké úrovni.

Lepšího umístění dosáhli chlapci, kteří skončili na velmi pěkném šestém místě. Dívkám se bohužel nepodařila štafeta, při které byly diskvalifikovány. To způsobilo bodovou ztrátu, kterou už nemohly dohnat. Umístily se tak na celkovém jedenáctém místě.

 Na individuální vítězství mezi chlapci dokázali dosáhnout Jan Groček ve vrhu koulí a Jiří Adamec ve výšce, ten dokonce ve vylepšeném osobním maximu 184 cm. Mezi děvčaty první místa vybojovala Eliška Králová v závodech na 60 a 200 metrů.  
           

Děvčatům i chlapcům jistě patří gratulace a poděkování za předvedené výkony, stejně tak i profesorům tělocviku – paní Průšové, panu Babickému a panu Jánošíkovi. A v neposlední řadě také předsedovi vlašimského atletického oddílu Martinu Svobodovi za dobře zvládnutou organizaci celých závodů, stejně tak i organizátorům krajského kola v Kolíně.

                                                                                             

                                                                                  Eliška Králová, 7.C, Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti