Jaro na gymnáziu

S příchodem téměř letního počasí se přiblížila krajská kola vědomostních olympiád a konverzačních soutěží, do nichž se probojovali i studenti našeho gymnázia. V konverzačních soutěžích se nejvíce dařilo studentce Kristině Chawner z 1.A, která v krajském kole konverzace z anglického jazyka získala krásné 4. místo. I našim ruštinářům se v krajském kole dařilo. Isabela Koubová ze 4.C spolu se Šimonem Dostálkem z 1.A se ctí vybojovali 10. místo.

I v olympiádách z přírodovědných oborů se na studenty usmálo štěstí. V krajském kole biologické olympiády bodoval Václav Vilímovský ze 4.A se ziskem 3. místa. Také v geologické olympiádě na krajské úrovni se podařilo vybojovat Danielu Slavatovi ze 4.A 3. místo. Rovněž v matematice se našim studentům dařilo. V krajském kole v kategorii Z9 se umístil Šimon Ptáček ze 4.C na slušném 4.–5. místě.

Sérii úspěchů pak zakončilo okresní kolo olympiády z chemie. Zde zabodovala naše děvčata, a to Isabela Koubová ze 4.C, která obsadila pěkné 2. místo, a Kristýna Fialková ze 3.C se ziskem 3. místa.

Všem studentům moc gratulujeme, děkujeme jim za reprezentaci školy a přejeme jim stálé nadšení pro jejich obory a mnoho dalších úspěchů.

Za vyučující Daniel Babka, Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti