Mistrovství České republiky škol ve stolním tenise

Dne 21. listopadu 2017 se uskutečnilo mistrovství České republiky škol ve stolním tenise. Turnaj pořádalo Gymnázium Vlašim v místní sportovní hale.

K. Lajdová, B. Polívková , A. Matějovská

Na mistrovství se probojovalo 12 chlapeckých a 13 dívčích družstev. Město Vlašim reprezentovaly dívky z Gymnázia a Obchodní akademie. Za gymnázium nastoupilo družstvo ve složení Anna Matějovská, Barbora Polívková a Karolína Lajdová. Při postupu do semifinále neměla obě vlašimská družstva sebemenší problém, všechna družstva porazila bez ztráty bodu.

V semifinále se utkaly dívky z gymnázia s nasazenými jedničkami – s Hodonínem. Za Hodonín nastupovala hráčka Anežka Ilčíková, Klára Ševčíková a Zemánková. Po dlouhém boji zvítězily vlašimačky 3:1 a probojovaly se tak do finále. V druhém semifinále soupeřily dívky z OA s dívkami z Frýdlantu nad Ostravicí. Družstvo OA zvítězilo 3:0.

Finále mezi vlašimskými hráčkami bylo velice napínavé. K prvnímu zápasu nastoupila Tereza Pytlíková (OA) a Barbora Polívková (GYM), zápas skončil 3:0 pro Terezu Pytlíkovou. K druhému zápasu nastoupila Aneta Bošinová (OA) a Anna Matějovská (GYM), v tomto zápase družstvo gymnázia srovnává stav zápasu na 1:1. Důležitým zápasem byla čtyřhra, kterou vyhrály dívky z OA 3:1. Rozhodnul zápas mezi Terezou Pytlíkovou (OA) a Annou Matějovskou (GYM), ve kterém zvítězila Tereza a děvčata z OA si tak vybojovala postup na mistrovství světa, které se bude konat 8.- 14. dubna na Maltě.

Hráči měli také možnost zapojit se do soutěže jednotlivců. Anna Matějovská vybojovala 1. místo a z chlapců zvítězil František Onderka, který reprezentoval Gymnázium Opava.

Všem výhercům gratulujeme a přejeme mnoho dalších sportovních úspěchů.

V. Bošinová, oktáva, Gymnázium Vlašim

Výsledková listina (*.xls)
Odkaz na fotogalerii

Odkaz na videa

Prohlášení o přístupnosti