Jaro ve znamení úspěchů

S nadcházejícím jarem zachvátila naše školy série různých olympiád, kterých se zúčastnili i studenti našeho gymnázia.

Tradičně velké úspěchy slavili studenti v okresním kole zeměpisné olympiády. V kategorii A získal 1. místo Antonín Doležal z 1. C. V kategorii C pak opanoval 1. místo Jakub Holejšovský ze 3. C. Rovněž se dařilo i studentům v kategorii D, kde vybojoval krásné 3. místo Tomáš Pistorius ze 7. C.

Ovacím se také dostalo i našim matematikům soutěžícím v kategorii Z9 – 2. místo v okresním kole obsadil Šimon Ptáček ze 4. C, 4. místo pak získal Patrik Matuška ze 4. C.

Také výsledky okresního kola biologické olympiády nám daly důvod k radosti. V kategorii pro nižší gymnázium a základní školy se na 1. místě umístil Ondřej Michálek ze 4. C. Středoškolskou kategorii opanoval Daniel Slavata ze 4. A, který získal 1. místo. I 2. místo patří naší škole, a to Václavu Vilímovskému ze 4. A.

Ani v humanitních předmětech naši studenti nezahálejí. Okresní kolo z olympiády z českého jazyka s přehledem vyhrála Ema Káninská ze 8. C. Také v okresním kole olympiády z anglického jazyka v kategorii pro nižší gymnázium zvítězila Kateřina Káninská ze 3. C. V kategorii pro bilingvní studenty se na prvním místě umístila Zuzana Davisová, 2. místo pak obsadila Kristina Chawner z 1. A.

Jak praví staré přísloví: „Důležité není vyhrát, ale zúčastnit se.“ Proto děkujeme všem našim studentům, že se v tak hojném počtu účastní všech olympiád a vědomostních i dovednostních soutěží. Naši vítězům gratulujeme k jejich úspěchům a přejeme jim mnoho štěstí v krajských kolech

Za vyučující Daniel Babka, Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti