Lyžařský kurz 1.A a 1.B

V sobotu 10. února 2024 již v ranních hodinách se třídy 1. A a 1. B shromáždily před zimním stadionem. Naskládali jsme veškerá zavazadla do autobusu a pod dohledem paní učitelky Průšové, Bechyňové a Šmídlové a pánů učitelů Holejšovského a Kaliny se vydali na lyžařský kurz na Šumavu do Zadova. Cesta uběhla vcelku rychle a v poledne jsme už stáli před naší chatou Cihelny a vykládali kufry. Ihned jsme si uskladnili naše lyžařské vybavení do lyžárny a natěšeni jsme šli prozkoumat naše pokoje. Myslím, že nás všechny mile překvapily. Ale ani jsme se nestihli pořádně rozkoukat a už jsme oblékali lyžařskou výstroj.

Na svahu Kobyla nás učitelé zařadili do družstev podle zdatnosti v lyžování. Následující dny jsme strávili lyžováním a někteří zas snowboardováním. I přesto, že jsme neměli moc příznivé počasí a podmínky na sjezdovce, lyžovalo se báječně a mnozí z nás předvedli i kaskadérské kousky. V úterý se naskytla možnost zapůjčit si snowboard a naučit se základy jeho ovládání.

O večerech se také nikdo nenudil. Ukázali jsme své herecké výkony, někteří nám také předvedli modeling, karaoke a diskotéka chybět také nemohla. Ve středu odpoledne jsme si vysloužili pěší výlet do cukrárny, kde jsme všichni naplnili své prázdné žaludky. Změna je život, proto jsme shlédli i rozhlednu u sjezdovky a meteorologickou stanici.

Týden utekl jako voda, pořídili jsme poslední fotografie a loučili se s krásnou přírodou. Myslím si, že strávený čas mimo školu s kamarády, v přírodě a při sportu, je nenahraditelný a v každém zanechal nejeden pěkný zážitek.

Děkujeme všem zúčastněným a škole za pěkné společné chvíle.

                                                           Šeredová Denisa, 1. B, Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti