Okresní kolo atletických závodů

Dne 20. září 2023 se konalo okresní kolo atletických závodů ve Vlašimi na Lukách, kterého se zúčastnilo i Gymnázium Vlašim. Po napínavém a vyčerpávajícím průběhu, který byl možná ještě náročnější pro diváky než pro samotné soutěžící, Gymnázium Vlašim opět zvítězilo. Jak v chlapecké kategorii se 7166 body, tak i v dívčí s 8662 body. Tím si družstva gymnázia zajistila postup do krajského kola, které se bude konat 27. září 2023 v Kolíně.

U chlapců se gymnáziu podařilo vyhrát každou disciplínu až na běh na 1500 m, který ovládli žáci gymnázia Benešov. Běh na 60 m ovládl Pavel Holejšovský z 2.A. Čtvrtku si zkušeně pohlídal atlet Eduard Moses z 8.C, který ovládl také skok daleký výkonem 575 cm. Skok do výšky patřil jedinečnému Filipu Kakosovi ze 4.A, který ovládl také vrh koulí nekompromisním výkonem. Štafeta chlapců byla třešničkou na dortu, kdy chlapci Kakos, Lávička, Moses a Holejšovský s přehledem dorazili do cíle jako první.

studenti

U dívek zářila hlavně atletka Barbora Kohoutová ze 7.C, která zvítězila v běhu na 60 m a v běhu na 200 m. Dále Zuzana Horálková ze 7.C, která ovládla skok daleký. Také Anna Justýna Klejnová ze 2.A, jež skončila druhá v běhu na 200 m a v běhu na 800 m. A v neposlední řadě Kristýna Pajková ze 2.A, která skončila druhá v běhu na 60 m. Dívčí štafeta též patřila gymnáziu Vlašim. Dívky Kohoutová, Pajková, Klejnová, Dušková si došláply na první místo, a tak si zajistily postup s ledovým klidem. 

Na závěr nesmíme zapomenout na poděkování pořadatelům z atletiky Vlašim, dále také Rudolfu Jánošíkovi a Venuši Průšové za neuvěřitelný coaching celého teamu. 

Filip Kakos, 4. A, Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti