Gymnázium Vlašim vyráží na cestu kolem světa

Maturanti ze 4. A, 4. B a 8. C vlašimského gymnázia 3. února podnikli zkušební cestu kolem světa, společně se sešli v benešovském KC Karlov, kde velkoryse uvítali další spolucestující, své rodiče, přátele a učitele. Maturitní ples může začít!

Ke stolům mohli návštěvníci usedat v 19:00, kdy byla jízda maturitního plesu odstartována dechberoucím vystoupením tanečnice Viktorie Šitlerové, studentky prvního ročníku Gymnázia Vlašim. Jejímu výkonu se maturitní třídy snažily vyrovnat svými nacvičenými slavnostními předtančeními, která byla odměněna dlouhotrvajícím potleskem. Poté si pozornost vyžádali ředitel gymnázia Mgr. et Mgr. Martin Müller, zástupci rodičů, paní Lucie Kakosová a pan Michal Sládek, a nakonec i sami studenti, Tadeáš Chlubna a Vojtěch Matějovský z 8. C. Všichni maturantům popřáli hodně sil a tolik potřebné štěstí do budoucna. Po proslovech došlo k tradičnímu šerpování z rukou třídních učitelek.

O volnou zábavu se poté s grácií postarala kapela Unisono, která velmi příjemně vyplnila čas do 22:00, kdy na parket vtrhli sami učitelé, převlečeni k nepoznání ve večerníčkovském duchu. O hodinu později je vystřídali maturanti, kteří se svými vtipnými vystoupeními taktéž těšili bouřlivému ohlasu. Učitelé i žáci tím přispěli k uvolněné atmosféře zbytku plesu, trvajícího až do ranních hodin následujícího dne.

Gymnaziální maturanti na sebe vzali odpovědnost a pomohli zorganizovat celovečerní akci, z níž si všichni návštěvníci odnášejí veskrze pozitivní vzpomínky. Doufáme, že hrdost v očích rodičů v tento den přetrvá i do budoucna, až tu cestu kolem světa jejich děti podniknou doopravdy.

Petr Formánek                                                

Prohlášení o přístupnosti