LYŽAŘSKÝ VÝCVIKOVÝ KURZ SE VYDAŘIL!

V sobotu 14. ledna 2023 se třídy 1. A a 1. B vydaly na lyžařský kurz do Velké Úpy. Všichni se velmi těšili a doufali, že se zlepší počasí, které nebylo pro lyžování zrovna příznivé. Vyjeli jsme ráno, a do cíle proto dorazili už v poledne. Hned po příjezdu nás čekal oběd a hlavně důkladný průzkum horské chaty Mileta a pokojů, které jsme rychle zabydleli. Na odpolední klid čas nebyl, protože jsme oblékli lyžařskou výstroj a zamířili na svah, kde proběhlo rozřazení do pěti skupin.

Další den, v neděli, bohužel pršelo, proto jsme lyžovat nemohli a celý den tak strávili v chatě. I přesto jsme se dobře bavili, vykonávali společné aktivity, hráli různé hry a užili si spoustu legrace. V pondělí se naštěstí počasí umoudřilo, pršet přestalo a my byli rádi, že můžeme vyrazit na svah. Ještě větší radost jsme měli, když jsme večer zjistili, že další den máme možnost jet na sjezdovku do Pece pod Sněžkou. Lyžování v Peci se zúčastnilo mnoho z nás. Když přišlo středeční ráno, počasí nám začalo přát ještě více. Byli jsme nadšeni z nového sněhu a hlavně z toho, že můžeme sjíždět na lyžích po cestě až ke sjezdovce. Odpoledne patřilo procházce do Velké Úpy, kde byl zavelen rozchod k průzkumu zdejšího okolí. Ve čtvrtek nás čekala opět sjezdovka v Peci, kam nás tentokrát jelo ještě více než v úterý. Nastal pátek, a i když se mnohým z nás nechtělo, museli se všichni s tímto místem pomalu loučit. Ráno jsme si byli naposledy zalyžovat, pak už nás čekalo jen balení a odjezd domů. I cesta autobusem byla velká zábava a díky tomu utekla rychleji, než bychom čekali a chtěli.

Pobyt jsme si maximálně užili, ještě více stmelili náš kolektiv a už nyní se těšíme na další společné zážitky. Věříme, že stejně dobře jako my se měli i studenti naší školy ze tříd 3. C a 5. C, kteří vyrazili na lyžařský kurz hned po nás, a to v sobotu 21. ledna.

Lucie Pastorková a Daniel Šotek (1. B)

Prohlášení o přístupnosti