Vánoční představení Moucháč

Ještě v předvánočním shonu dne 20. 12. 2022 se v KD Blaník uskutečnilo vánoční představení Moucháč. V zábavné divadelní hře vystupovali studenti ze čtyřletého i osmiletého oboru gymnázia. V dopoledních hodinách se přišli podívat žáci naší školy a odpoledne bylo představení uvedeno pro širokou veřejnost. Mezi diváky seděli jak rodiče herců a muzikantů, tak někteří učitelé, a dokonce i babičky z Domova pro seniory ve Vlašimi.

Představení bylo jak jinak než s vánoční tematikou. Příběh to byl spíše pohádkový a vystupovali v něm všichni, kteří představují osoby nosící dětem o Vánocích dárky. V hlavních rolích se objevili: Santa Claus, Otec Vánoc, Ježíšek, děda Mráz, vánoční Krab a také Moucháč.

Moucháč je vymyšlená postava malé Ivetky z Vlašimi. Ivetka je jediná, kdo v tuto nadpozemskou bytost věří. Moucháč má za úkol obdarovat dárkem právě ji, přesto neví, jak na to. Naštěstí je obklopen dalšími nadpřirozenými bytostmi, které mu s tímto úkolem rády v průběhu hry poradí. Moucháč to rychle pochopí a dokáže Ivetce její dárek úspěšně donést.

Kromě samotných herců představení obohatili tanečníci, kteří zde předvedli bojový tanec maorských válečníků zvaný Haka. 

Velké poděkování patří paní učitelce Mládkové, která celou hru napsala a se studenty nacvičila, a také paní učitelce Kociánové, která toto představení doprovázela se svým hudebním souborem.

Adéla Mertová, Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti