Lyžařský kurz Gymnázia Vlašim na Zadově

V sobotu 22. ledna 2022 jsme se v ranních hodinách sešli ve složení tříd 1.A a 5.C před budovou vlašimského gymnázia, abychom se společně vydali autobusem na lyžařský kurz na Šumavu.

Cesta utíkala rychlým tempem, už jsme se těšili, až budeme na místě. Ubytováni jsme byli v horské chatě Cihelny, kam naše gymnázium jezdí již několik let. První den jsme se vydali na sjezdovku, kde jsme testovali naše schopnosti. Díky ideálním sněhovým podmínkám jsme mohli kromě lyžování vyrazit na běžkařské tratě, které vedly krásnou šumavskou přírodou. I přes to, že někteří z nás stáli na běžkách poprvé, jsme byli všichni šťastní a užili si to. Aktivitu jsme zakončili návštěvou cukrárny, kde jsme doplnili energii. Kromě zimních sportů pro nás učitelé připravili několik společenských aktivit.

Týden uběhl rychle a byla tu zas sobota. Tentokrát již s menším nadšením nastupujeme do autobusu a odjíždíme zpět do Vlašimi.

 Velké díky patří našim pedagogům, kteří se o nás po celou dobu starali. Lyžařský kurz jsme si užili a zlepšili své lyžařské schopnosti.

Jakub Dobiáš, 1.A, Gymnázium Vlašim

studenti na lyžích
Prohlášení o přístupnosti