Skvělé úspěchy žáků Gymnázia Vlašim

Dva velké úspěchy má na svém kontě Viktor Stocker, žák 2. C Gymnázia Vlašim a Základní umělecké školy Vlašim. Na konci srpna se zúčastnil Mezinárodní akordeonové soutěže v Austrálii, která probíhala částečně prezenčně s možností online účasti pro zahraniční hudebníky. Viktor svou nahrávkou nadchl porotu natolik, že získal nejen první cenu ve své věkové kategorii, ale stal se zároveň nejlépe bodovaným účastníkem mezi více než 150 sólisty z 16 zemí světa. V září se pak Viktor zúčastnil první prezenční soutěže po více než roce a půl. Jednalo se o jednu z nejvýznamnějších světových akordeonových soutěží v italském Castelfidardu. Také zde Viktor výborně reprezentoval Českou republiku, když v kategorii do 12 let získal druhé místo a nejvyšší bodové hodnocení pro českého účastníka v historii soutěže.

Stocker
Viktor Stocker

Žákyně 3. C Barbora Slavíková se v letošním roce opět nominovala na tenisové Mistrovství České republiky, tentokrát v kategorii starších žákyň. Po jasném postupu z krajských přeborů se Bára dostala na startovní listinu 48 nejlepších dívek z České republiky a po pětidenní cestě turnajovým pavoukem si z těžké konkurence Mistrovství České republiky 2021 přivezla do Vlašimi velmi cenné 5. místo. Na tento úspěch navázala v létě dalšími vítězstvími v celostátních turnajích v Praze (O pohár Lucie Hradecké), v Mladé Boleslavi a Hradci Králové, a to jak v singlu, tak v deblu. Zlato a své první prize money si přivezla letos i ze svého prvního celostátního turnaje kategorie dospělých. Díky vítězné letní šňůře se Bára na pár týdnů dokonce objevila na prvním místě průběžného celostátního tenisového žebříčku starších žákyň ČR. V nadcházející sezóně ji proto čeká premiérový start na turnajích ITF, Tennis Europe Junior Tour. Zároveň Báru teď čekají i basketbalové zápasy v nadregionální lize starších žákyň kategorie U15 v barvách týmu BC Benešov, za nějž třetím rokem také úspěšně nastupuje.

Slavíková
Barbora Slavíková

Jiří Adamec z 8. C  reprezentuje nejen naše gymnázium v atletice. Mezi největší závody, které absolvoval, patří Halové Mistrovství ČR juniorů v Ostravě. Zde vybojoval 3. místo výkonem 193 cm – skok vysoký. Dále také Mistrovství ČR do 22 let. 

Společně s družstvem TJ Dukla Praha získal titul mistra České republiky. Později jim také pomohl k získání Mistrovského titulu v kategorii juniorů. Svým 3. místem ve výšce a 8. místem v trojskoku přidal hodnotné body. Pro tento tým to byl první mládežnický titul.

Adamec
Jiří Adamec

Vojtěch Marek ze 7. C je nejen žákem vlašimského gymnázia, ale také členem Českého rybářského svazu MO Vlašim. Vojtěch byl úspěšný v závodě „O pohár Milana Januse“ na řece Volyňce. V konkurenci 24 juniorských závodníků obsadil 3. místo. Další závod už byl mezi seniory, kde na řece Otavě obsadil mezi 34 účastníky 2. místo. Největší úspěch je potom 1. místo z Mistrovství České republiky juniorů, které se konalo v říjnu na řece Vltavě. Bylo zde 30 závodníků. Vojtěch tak obhájil mistrovský titul z minulé sezony.

Marek
Vojtěch Marek
Prohlášení o přístupnosti