Přespolní běh

Ve čtvrtek, dne 10. října jsme se my, studenti Gymnázia Vlašim, zúčastnili krajského kola přespolního běhu v Kutné Hoře. Jelo nás celkem třináct, včetně pana Jánošíka. Cesta probíhala příjemně – povídali jsme si, poslouchali muziku a psychicky se připravovali na závod, který nás čekal.

Dorazili jsme chvíli po osmé hodině. Měli jsme dostatek volného času na převléknutí, prohlédnutí trasy a rozcvičení se. Hlavně jsme ale měli možnost poohlédnout se po soupeřích, někteří z nich svým vzhledem naháněli opravdu strach. Venku bylo poměrně chladno a ne každý si vzal hřející polštářek a čaj, jako naše Valeri. Měli jsme ale hlavu plnou závodu, takže jsme naše pohodlí nijak neřešili.účastníci přespolního běhu

Po dlouhém čekání jsme už všichni chtěli mít běh za sebou. Měli jsme velmi dobré soupeře, ale všichni jsme doběhli s dobrým pocitem a úsměvem na tváři. My dívky jsme se umístily na 5. místě. Na stupně vítězů se podíval tým kluků, který si odtud odnesl bronzové medaile. Jsme na ně právem hrdí a věříme, že příští rok budeme ještě lepší.

Ráda bych tímto vyzvala své spolužáky  i všechny ostatní ke sportu – pozitivně vás naladí a zlepší život.

                                                                       Magda Sovjaková, 6. C, Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti