Gymnázium v NP Berchtesgaden

Koncem září vyrazili vlašimští gymnazisté do Německa za poznáním Národního parku Berchtesgaden.

Exkurze byla naplánována na 20. 9. a k naší velké radosti nám byl dopřán jeden z krásných slunných podzimních dní.

Po příjezdu  do Bavorska pod druhou nejvyšší německou horu Watzmann jsme  speciálním autobusem  vyjeli  do výšky 1717 m n. m., prošli jsme pak  tunelem do středu hory Kehlstein a vyjeli  výtahem na „Orlí hnízdo“.  Zde jsme mohli vejít do míst, odkud byla přijímána osudová rozhodnutí o podrobení Evropy. Mnozí studenti se zájmem sledovali informace a fotodokumentaci na nástěnných panelech, jiní se z výšky 1834 metrů kochali překrásným výhledem do horské krajiny. 

Nezapomenutelným zážitkem byla též návštěva blízkého solného dolu v Bad Reichenhaller, kde jsme se dozvěděli, jak se zde před milióny let zásoby soli vytvářely a jakým vývojem těžba soli prošla. Vyzkoušeli jsme si jízdu hornickým vláčkem i sjezd do štoly po skluzavkách.

Naši exkurzi jsme zakončili procházkou u nejvýše položeného německého jezera Königssee, které se pyšní hloubkou 180 metrů.

To, že nám celá cesta přinesla mnoho poznatků a pěkných zážitků, je též zásluhou CK Yvetta, která exkurzi pomohla připravit a které tímto děkujeme.

 

                                                  Vyučující německého jazyka

                                                 Gymnázium Vlašim

 

Prohlášení o přístupnosti