Sportovní kurz na Lipně

Dne 18. 6. 2018 jsme se my, septimáni Gymnázia Vlašim, natěšeně dostavili na vlašimské nádraží. Společně s tříčlenným pedagogickým doprovodem jsme měli totiž strávit pětidenní sportovní kurz v Lipně nad Vltavou. Cesta vlakem proběhla bez komplikací. Po ubytování na Chatě Lanovka jsme se hned pustili do různých sportovních aktivit. Všichni jsme si zajezdili na kolech, ti nejodvážnější si troufli na trasu dlouhou 63 kilometrů. Někteří se projeli na in line bruslích. Ačkoliv mnozí z nás nejsou zvyklí na větší fyzickou zátěž, obešlo se vše bez vážnějších zdravotních potíží.

Náš pedagogický doprovod nezapomněl ani na pěší turistiku, a tak jsme absolvovali známou Stezku korunami stromů. Protože nám počasí celých pět dní přálo, nechybělo ani koupání v lipenské přehradě. Kromě toho pro nás vedoucí kurzu Rudolf Jánošík domluvil setkání se známým veslařem Václavem Chalupou. Tento stříbrný medailista z Letních olympijských her 1992 si pro nás vyhradil jedno odpoledne, a tak jsme si mohli pod jeho vedením vyzkoušet veslování na vlastní kůži. Táborový oheň a zpěv písní s doprovodem kytary zakončil zdařilý týden na Šumavě. Pak už nás čekala jen cesta domů.

Myslím, že celý „sporťák“ dopadl ke spokojenosti nás studentů, ale i pánů profesorů a instruktorů Jánošíka, Slavaty a Hejného, kterým moc děkujeme za organizaci a vedení kurzu. Z Lipna jsme si všichni přivezli mnoho příjemných zážitků.

Adam Houdek, student septimy, Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti