Zahraniční zájezd do Belgie

Zahraniční zájezd do Belgie jsme odstartovali 19. 6. ve 20 hodin večer tím, že jsme ve Vlašimi nastoupili do autobusu a vydali se na noční cestu přes Německo. Cesta probíhala poměrně hladce a do německého Národního parku Eifel jsme dorazili v dopoledních hodinách. Následně jsme se vydali na túru parkem, kde jsme ušli celkem asi 10 km. Poté následovala cesta do Belgie. Tam nás čekala exkurze ve skanzenu, zobrazujícího vlámský venkovský styl života, Bokrijk. Viděli jsme spoustu zajímavých domků, větrné i vodní mlýny a měli jsme možnost nahlédnout i do původních manufaktur, kde jsme si prohlédli např. výrobu kůže nebo piva. Následovala cesta do hotelu, ve kterém jsme měli zařízené ubytování na 2 noci.

2. den jsme měli naplánovaný výlet do Brugg, města, jež je nazývané Benátky severu, a to proto, že je protkané spletitou sítí vodních kanálů. V programu byla i projížďka lodí, kterou jsme si náramně užili a viděli tak spoustu památek. Po polední pauze na oběd jsme nasedli zpět do autobusu a vydali se do přímořského města Oostende, kde jsme si užili odpoledne na pláži.

3. den, tedy ve čtvrtek, nás čekal poslední výlet. Ráno jsme se nasnídali, sbalili si věci do kufrů a vydali se na pěší procházku po Gentu. Viděli jsme spoustu kostelů a starých domů, z nichž některé dokonce pocházely ze 14. století. V Gentu se nachází i středověká pevnost, která sloužila jako obrana proti Vikingům, kteří se chtěli do města, tehdy nejbohatšího v Belgii, dostat. Po procházce jsme se vydali k autobusu. Čekala nás asi hodinu a půl dlouhá cesta do Bruselu. V Bruselu jsme si prohlédli čůrajícího chlapečka a holčičku, Grande – Place (nejkrásnější náměstí v Evropě) a Atomium. Také jsme se zastavili na ochutnávku a koupi čokolády v několika čokoládovnách.

Pak už následovala cesta domů. Všichni jsme byli plní zážitků a nových zkušeností.

Sára Škvorová, 4. C

Prohlášení o přístupnosti