Maturitní ples Gymnázia Vlašim

Zatímco všichni školou povinní Vlašimáci si 2. února užívali pololetní prázdniny, letošní maturanti vlašimského gymnázia se od rána nezastavili. Tedy, abychom byli přesní, především maturantky, které trávily dopolední hodiny pod nelítostnýma rukama kadeřnic a kosmetiček s natáčkami na hlavách a obětavě se vystavovaly hustým nánosům všemožných laků i přes riziko udušení. Pánové se mezitím v klidu naobědvali a s vypětím všech sil nahodili večerní oblek. Zkrátka každý dělal, co mohl, aby byl letošní maturitní ples dokonalý.

Pro nás, maturitní třídy (8. C, 4. B a 4. A) to byl pochopitelně výjimečný večer, ale věřím, že si ho užili i naši rodiče, prarodiče, přátelé a učitelé, pro které jsme ples organizovali především, jako poděkování za jejich dlouholetou podporu. Kromě hudebního doprovodu kapely Unisono ples zpestřily i originální taneční nástupy maturitních tříd, za které vděčíme trpělivým choreografům panu Houdkovi a Markétě Matouškové, a samozřejmě půlnoční překvapení. Ta byla letos dokonce čtyři, zúčastnili se totiž i mnozí učitelé, čímž sklidili veliký úspěch. V ostatních vystoupeních se objevil například vojenský nástup (4. B), divoké taneční kreace (4.A) nebo monumentální stroj času, kterým oktáva přenesla celý sál do minulosti  i budoucnosti. Stroj času byl mimochodem i tématem celého plesu a po proběhnutí půlnočního představení byl přímo na místě vydražen za neuvěřitelných 3000 Kč.

Snad by si všichni po skončení plesu odvezli domů do Vlašimi příjemné zážitky a další den se z nich ještě dlouho do odpoledne vzpamatovávali, nebýt malého zádrhelu se svozovými autobusy, které se nedostavily včas. Za tuto nepříjemnost se omlouváme. Třeba se jednou dočkáme dne, kdy budou moct vlašimští studenti pořádat plesy ve Vlašimi.

 

Anna Pěkná, 8. C

Prohlášení o přístupnosti