Úspěch nebo zklamání 

Příchod Mikuláše, čerta a anděla s sebou přinesl i každoroční florbalový turnaj Subterra cup, kterého se účastní školy napříč celou Českou republikou. Byli naši reprezentanti úspěšní?

Prvního kola se zúčastnily střední školy z Vlašimi, Benešova a Neveklova. Byly utvořeny dvě skupiny, ze kterých vzešli dva postupující do semifinále. Součástí naší skupiny byly vlašimská obchodní akademie a střední průmyslová škola. 

První zápas naši reprezentanti zvládli bez menších problémů. Obchodní akademii se jim podařilo porazit v poměru 7:0. Druhý skupinový zápas už byl trochu vyrovnanější. Průmyslová škola nám ale stejně podlehla a na konci zápasu svítil na výsledkové tabuli konečný stav 4:2 pro vlašimské gymnázium. Suverénním prvním místem ve skupině se našim florbalistům podařilo postoupit do play-off.

V semifinále naši reprezentanti vyzvali neveklovskou obchodní akademii. Po napínavé bitvě, která skončila remízou 2:2, musely o vítězi rozhodnout samostatné nájezdy. Ty se nám podařilo ovládnout a tím jsme otevřeli brány finále, kde nás čekal favorit celého turnaje, benešovské gymnázium. Derby se bohužel nepodařilo obrátit v náš prospěch a po porážce 2:5 jsme skončili těsně pod vrcholem.

Do krajského kola tedy postoupilo benešovské gymnázium, ale trenér naší reprezentace Jan Babický byl s výkonem svých svěřenců nad míru spokojený, ocenil především jejich nasazení, týmovost a atmosféru v kabině.

Mikuláš Prošek, 7.C, Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti