Krajské kolo logické olympiády 2023

Logickou olympiádu pořádá Mensa České republiky. Je to soutěž založená na logických úlohách, v nichž se ověřuje samostatný a tvořivý přístup vedoucí k jejich řešení. Proto je těžké se na zadání jakkoliv připravit, žáci se spoléhají na samostatné rozhodování a vlastní logický úsudek. V tomto školním roce se konal již šestnáctý ročník Logické olympiády a byl za historii soutěže co do účasti rekordní. Do úvodních základních kol se registrovalo celkem 101 295 soutěžících ve věku od 3 do 20 let z 3 968 škol v celém Česku.

Během října proběhla základní kola Logické olympiády v celkem 6 kategoriích od předškoláků až po maturanty. Z Gymnázia Vlašim postoupili letos do krajského kola 3 žáci, 1 žák z kategorie B (nižší gymnázium) – Marek Nálevka a 2 studenti z kategorie C (vyšší gymnázium) – Michal Habermann a Barbora Slavíková. Krajské kolo se konalo 3. listopadu na škole Open Gate School v Babicích u Říčan, kde jsme strávili celý den a byl pro nás připraven zajímavý program spojený s prohlídkou celé školy, jejího zázemí a vybraných školních prostor.

Z nás zúčastněných do celostátního kola bohužel nikdo nepostoupil, ale i tak jsme se výsledkově neztratili a celý den jsme si moc užili. Marek Nálevka ze 2.C, který soutěžil v kategorii B obsadil 33. místo. V kategorie C se na 38. místě umístila Barbora Slavíková z 5.C. Nejlepšího výsledku, tedy zisku 12. místa, dosáhl Michal Habermann z 5.C. Také děkujeme panu učiteli Volfovi za celodenní doprovod na tuto soutěž.

Za soutěžící Barbora Slavíková, 5.C Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti