Návštěva ve firmě ŠKODA AUTO

S blížícím se koncem školního roku přibývá počet školních exkurzí. Jednu z nich jsme absolvovali i my, studenti třetího ročníku Gymnázia Vlašim. Dlouho jsme se na ni těšili. Mířili jsme totiž přímo do výrobního závodu společnosti ŠKODA AUTO,a.s., v Mladé Boleslavi.

Ve středu 12. dubna jsme vyrazili od budovy vlašimského gymnázia. Autobusy nás dovezly přímo k Muzeu Škoda. Prohlídku prostor, kde jsou vystaveny především historické automobily, nám zpříjemnili zkušení průvodci odborným a zároveň poutavým výkladem. Navštívili jsme i zákaznické centrum, kde jsme si mohli prohlédnout všechny v současné době vyráběné typy automobilů Škoda.

Tím naše exkurze zdaleka nekončila. Následovala prohlídka samotného závodu. Měli jsme možnost navštívit část výrobních hal tohoto obrovského komplexu. Někteří z nás ocenili montážní pás, jiní naopak rachotící lisovnu, kde se z ocelových plechů vyrábějí součásti automobilových karoserií.

Celá prohlídka trvala tři hodiny. Exkurze v nás zanechala příjemný dojem a ještě dlouho jsme si o ní povídali v autobusech, které s námi uháněly po dálnici ku Praze a zpět do Vlašimi.

                                                                                   Tomáš Straka, 3. B, Gymnázium Vlašim

 

Prohlášení o přístupnosti