Reprezentace Gymnázia Vlašim na republikovém finále ve stolním tenisu

Ve dnech 23. – 24. 11.2015 se v Holicích u Pardubic uskutečnilo republikové finále turnaje středních škol ve stolním tenisu. Naši školu reprezentovalo družstvo ve složení Beranová Sára, Matějovská Anna a Polívková Barbora. Vítěz turnaje má právo startovat na Mistrovství světa, které se uskuteční v dubnu nadcházejícího roku v Izraeli.

Naše děvčata patřila spolu s hráčkami z Hodonína k favoritkám celého turnaje, což také potvrdila hladkým postupem ze skupiny. První těžší soupeř na nás čekal až v semifinále, kde barvy Litvínova hájila hráčka Alertová, se kterou dívky často bojují na bodovacích turnajích. I v tomto utkání ukázalo naše družstvo svou kvalitu a dokázalo postoupit do vytouženého finále. Zde již čekal Hodonín s velice silným družstvem, jehož pilíř tvořily dvě juniorské reprezentantky Ševčíková a Ilčíková.

Tenis

Naše hráčky vstoupily do utkání vítězně, když Matějovská porazila po výborném výkonu Ilčíkovou. Beranová ovšem nenašla recept na kvalitní obrannou hru Ševčíkové a stav byl tedy po prvních dvouhrách vyrovnaný a následovala čtyřhra a ta se ukázala jako klíčová.

Celý zápas byl jako na houpačce a byl to boj o každý míček. V rozhodujícím 5. setu se našim děvčatům (Matějovská, Polívková) podařilo jít do vedení 6:1, ale bohužel se nepovedlo tento stav udržet a čtyřhru prohrály 13:11 v 5. setu.

V následujícím utkání podlehla Matějovská po boji výborně hrající Ševčíkové a sen o Izraeli se rozplynul.

tenis

Chuť si dívky alespoň trochu vylepšily v jednotlivcích. Zde se totiž při neúčasti hráček z Hodonína všechny dostaly na stupně vítězů v pořadí 1. Matějovská, 2. Beranová, 3. Polívková.

Děkuji všem třem děvčatům za předvedené výkony a výbornou reprezentaci naší školy a přeji jim mnoho úspěchů v další sportovní kariéře.

Veronika Poláková. M.A.

Prohlášení o přístupnosti