Anglické divadlo ve vlašimském gymnáziu

Studenti našeho gymnázia měli v listopadu možnost zhlédnout představení  The Bear Educational Theatre: Frank Novotny and The Case of the Present Perfect.

Celý divadelní soubor byl tvořen 3 herci – jedním Angličanem, Američanem a Češkou.

Cílem představení bylo procvičit předpřítomný čas netradiční formou. Studentům byla na začátku vysvětlena problematika předpřítomného času, bylo uvedeno několik příkladů a nakonec si studenti celou látku i procvičili. Poté začalo samotné představení. Šlo o detektivní příběh, k jehož vyřešení bylo zapotřebí aktivní účasti publika. Úspěšným detektivem se stal pouze ten, kdo dával dobrý pozor a správně se zorientoval v procvičované gramatice. Nutno podotknout, že to nebyla úloha nijak jednoduchá. Nicméně se nám nakonec podařilo celý případ úspěšně vyřešit.

Tímto děkujeme divadelnímu souboru The Bear Educational Theatre  za velmi pěkné, poučné a úžasně sehrané vystoupení a doufáme, že budeme mít v brzké době opět možnost řešit další zapeklité případy a současně s tím odhalovat tajemství anglické gramatiky touto netradiční, leč velmi zajímavou a poutavou formou.

Veronika Poláková M.A.

Prohlášení o přístupnosti