Úspěchy v přírodovědných a technických soutěžích na Gymnáziu Vlašim

Geologická olympiáda

Velký úspěch slavilo Gymnázium Vlašim v rámci geologické olympiády. Do krajského kola postoupilo hned několik studentů vlašimského gymnázia. Daniel Slavata ze 3. A obsadil krásné 2. místo v krajském kole. Následně ho čekal postup do celonárodního kola, kde obsadil úžasné 7. místo.

Biologická olympiáda 

Ze starších studentů Gymnázia Vlašim obsadil Daniel Slavata ze 3. A krásné 10. místo v krajském kole biologické olympiády. Kromě něj se krajského kola účastnili ještě tito studenti – Lucie Musilová (2. A), Barbora Strandová (6. C) a Václav Vilímovský (3. A).

Krajské kolo pro mladší žáky se bude konat v květnu a postupují do něj z 1. místa Kristýna Fialková (2. C). Mezi úspěšné řešitele naší školy patří rovněž Klára Mikešová (1. C) a Viktorie Škvorová (2. C). Gratulujeme a přejeme hodně štěstí do krajského kola.

Technologická olympiáda

Koncem března proběhla technologická olympiáda, které se celkem zúčastnilo 603 týmů. Z našeho gymnázia se olympiády zúčastnily 4 týmy po 3 členech, z nichž se tým Maturanti2024 z 8. C ve složení Vojtěch Březina, Vojtěch Marek a Vít Švanda umístil v první sedmině. Gratulujeme k úspěchu.

Zeměpisná olympiáda

Ještě ke konci března se konala zeměpisná olympiáda, ve které naše gymnázium reprezentoval ve své kategorii Patrik Matuška (3. C). Umístil se na krásném 5. místě.

Chemická olympiáda

V rámci chemické olympiády nás úspěšně v krajském kole reprezentovali Jan Poustka (7. C), který zde získal 5. místo, a Matěj Fiala (5. C), který obsadil 15. místo.

Matematická olympiáda

Krajské kolo matematické olympiády bylo velice úspěšné pro Michala Habermanna ze 4. C, který se umístil na krásném 2. – 3. místě. Ze 4. C byla rovněž úspěšná i Barbora Slavíková, která se umístila na pěkném 11. – 15. místě.

Olympiáda z fyziky

V rámci olympiády z fyziky obsadil 1. místo v okresním kole Miroslav Jaroš ze 4. C. Do kraje postoupil jako úspěšný řešitel, stejně tak jako Matěj Fiala z 5. C. U Matěje ještě čekáme na výsledek týkající se jeho úspěšnosti.

Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti