Gymnázium Vlašim na ROBOSOUTĚŽI

Dne 22. 11. 2022 se v Zengerově posluchárně pražské Elektrotechnické fakulty ČVUT konalo již tradičně první kolo ROBOSOUTĚŽE pro střední školy. Oproti loňskému roku, kdy jsme museli dodržovat veškerá protiepidemická opatření, byl celý průběh soutěže příjemnější a dočkali jsme se i věhlasných řízků.

Z našeho gymnázia se zúčastnilo celkem 5 týmů. Zadání bylo poměrně těžké, za úkol jsme měli vytvořit robota, kterému se podaří sebrat malé basketbalové míčky a házet je do koše. Skutečně prohodit míč košem se povedlo jen málokterému týmu.

Po třech kolech základní části se do pokračujících šestnácti nejlepších dostaly naše dva týmy: Propadlé hrudníky ze 7. C ve složení Jiří Vondráček, Šimon Janda a Jan Pěkný a Jozevisté ze 6. C ve složení Josef Dušek, Tomáš Pistorius a Antonín Havel.

Pokračování soutěže bylo velmi napínavé a rozdíly mezi vedoucími týmy minimální. Nakonec se Propadlé hrudníky umístily na devátém místě, naneštěstí prvním nepostupovém místě do finálového kola. Jozevisté měli štěstí větší, skončili na krásném pátém místě (prvním místě bez ceny) a budou nás 16. 12. 2022 reprezentovat ve finále. 

Za soutěžící Eliška Kucharčíková, 7.C

Jozevisté zleva Antonín Havel, Tomáš Pistorius, Josef Dušek
Prohlášení o přístupnosti