Celorepublikové finále v přespolním běhu 2022

Tým studentek vlašimského gymnázia ve složení: Julie Vosátková, Barbora Slavíková, Šárka Trochtová, Iveta Horáková a Isabela Koubová se zúčastnil dne 25. 10. celorepublikového finále v přespolním běhu ve Žďáru nad Sázavou. Postup do Žďáru nebyl vůbec jednoduchý. Nejprve jsme musely zdolat okresní kolo, které se konalo 24. 9. v zámeckém parku ve Vlašimi. Okresní kolo na domácí půdě jsme zvládly na výbornou a po 2. místě Šárky a 3. místě Báry v jednotlivcích jsme skončily na zaslouženém prvním místě jako družstvo a postoupily do krajského kola v Příbrami.

Příbramská trať byla velmi náročná, běžely jsme dvě kola okolo Nového rybníka, celkem 1800 m.                I krajské kolo se nám povedlo a o jedno jediné umístění jsme skončily na druhém místě a mohly se radovat z postupu.

Finále ve Žďáru nad Sázavou pro nás bylo velkým zážitkem, účastnily se ho školy ze všech koutů republiky a organizace byla výborná, včetně slavnostního nástupu všech krajů. Finále na žďárské louce se nám také povedlo a skončily jsme na devátém místě z šestnácti družstev, což pro nás představovalo velký úspěch. Všechny jsme si jednotlivá kola přespolního běhu velmi užily a doufáme, že se nám v příštích letech podaří úspěch zopakovat.

Gymnázium Vlašim nereprezentovaly jen tyto dívky, ale také mladší dívky, které skončily na 2. místě v okresním kole, a chlapci, kteří si prvním místem v okrese také zajistili postup do Žďáru.

Rádi jsme reprezentovali naši školu a naše město.

B. Slavíková a J. Vosátková, Gymnázium Vlašim

vítězky
Prohlášení o přístupnosti