Gymnazisté na kurzu v Krkonoších

Netrvalo dlouho a přišel toužebně očekávaný konec roku a s ním i náš sportovní kurz v Krkonoších.
Studenti třetích ročníků proto namasírovali svaly, sbalili krosny a vyjeli směr Krkonoše. Po krátké zastávce v ZOO ve Dvoře Králové jsme rychle pokračovali k našemu cíli – na Tetřeví boudy. Dorazili jsme příjemně naladěni a plni očekávání dalších zážitků.
Na druhý dne jsme si naplánovali výlet na Sněžku, ale neproběhl kvůli špatnému počasí. Zkrátili jsme si proto vycházku a došli jsme jen k Černohorským rašeliništím.sportovní kurz
Ve středu se počasí trochu umoudřilo a my jsme mohli podniknout plánovaný výšlap na Sněžku. Ráno jsme vyrazili do Pece pod Sněžkou, odkud nás vyvezla lanovka na Růžohorky. Kvůli větru jsme už museli zbytek „kopečka“ vyjít sami. Zpáteční cesta nás vedla okolo Luční boudy, Výrovky přes Liščí horu opět na Tetřeví boudy, které jsme po takové túře rádi viděli.
Poslední den jsme zalepili puchýře a pomalejším tempem vyšli vstříc Hnědému vrchu, který nás přivítal krásnou rozhlednou. V pátek nás pak čekala ještě cesta poslední – cesta domů.
Kurz se nám i přes ne úplně ideální počasí velmi líbil, i když puchýře si vyžádaly několik kilometrů leukoplastí. Děkuji jménem svých spolužáků všem učitelům, kteří nás doprovázeli, především vedoucímu kurzu panu profesoru Suchoparovi za dobrou organizaci našeho pobytu na horách. Velké díky si zaslouží i skvělí majitelé Tetřevích bud, a to nejen kvůli opravdu úžasnému jídlu.

Iveta Pečená
studentka 3. ročníku

Prohlášení o přístupnosti