Sportovní kurz septima 2016

20. června jsme sedli na vlak spolu s našimi profesory a vyrazili směr Lipno. Svými zavazadly jsme zaplnili téměř celý vagón. S velkými kufry jsme se vydali od nádraží k chatě „Lanovce“, kde jsme byli ubytovaní následujících 5 dní.

Hned první večer se pár odvážlivců, v čele s panem profesorem Jánošíkem, vydalo běhat. Ráno už jich bylo méně a s každým dalším večerem se počty aktivních běžců rapidně zmenšovaly. Následujícího dne se naše početná banda rozdělila na dvě skupiny a vyrazila pokořit okolí Lipenské přehrady na in-line bruslích. Ve Frymburku jsme se s chutí pustili do zmrzliny, ale ne každému se ji kvůli strmému kopci podařilo ochutnat. Tento výlet s sebou přinesl i pár nepříjemných pádů a odřenin.lipno

Ve středu nás čekalo krásné počasí a dlouhý výlet na kolech. Den jsme zakončili koupáním v ledové přehradě. Večery jsme trávili hraním karet, sledováním filmů a posloucháním hudby na pokojích. Týden se rychle krátil a my pociťovali únavu z nabitého programu. Během kurzu jsme viděli spoustu zajímavých míst, například jsme navštívili „Stezku korunami stromů“.

Páteční cesta domů nás děsila, avšak rychle utekla a my se vydali směrem k domovům. „Sporťák“ jsme si užili a doufáme, že to nebyl náš poslední výlet.

Karasová, Majtaníková, Hrdinová

Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti