Gymnázium na horách

Pololetní prázdniny dne 29. 1. 2016 strávili terciáni, kvintáni a jejich rodiče balením. Následujícího rána jsme se všichni, plni sil, sešli u školy. Naše kufry a tašky, napěchované k prasknutí teplými ponožkami, termoprádlem, buchtami od maminky, a vaky plné lyžařské výzbroje se stěží vešly do postranních úložných prostor autobusu. Nakonec se podařilo nastoupit i všem 41 žákům a 4 učitelům ve složení: vedoucí kurzu pan profesor Ruda Jánošík, pan profesor Ladislav Holejšovský, paní profesorka Eva Sechovcová a lyžařský instruktor Petr Hejný.hory

Po příjezdu na místo a ubytování v chatě Cihelny na Zadově jsme šli na procházku po okolí. Strhla se mezi námi koulovačka, ve které „šlo o život“. Museli jsme si užívat sněhu, na který jsme z domova nebyli zvyklí.

Další den nám počasí přálo a my se vydali na malý kopec, kde jsme byli rozřazeni do čtyř skupin. Jelikož uprostřed týdne napadl nový sníh, mohli jsme lyžováním strávit také středu, čtvrtek a pátek, tentokrát na větším kopci, na Kobyle. Někteří z nás měli s sebou také běžky, a tak je neminuly dva výlety, a dokonce i běžecký závod.hory

Dva dny jsme bohužel nemohli lyžovat, neboť pršelo a sníh tál. Jeden z těchto dnů jsme odpočívali a vypravili se do příjemné hospůdky. Zde jsme si zahráli bowling. Ale pobavit jsme se mohli také u šipek, stolního hokeje, či povídáním u stolu nad talířem s pizzou. Na druhý nelyžovací den si pro nás naši učitelé připravili celodenní program. Ten se nesl v duchu výletu. Došli jsme do blízké vesnice Stachy a hezkou procházkou se vrátili zpět. Počasí spíše připomínalo jaro a okolní příroda nás fascinovala.

Na večerní lyžování bohužel nedošlo. Přesto jsme si však večery užili. Většinu z nich jsme strávili pohromadě. Tercie vymýšlela program pro kvintu a naopak. Ale snad nejvíce jsme se nasmáli při promítání našich fotek.

Den po dni ubíhal a najednou tu byl pátek večer. Seděli jsme u večeře, plni dojmů, zážitků a nových zkušeností. Už jsme se těšili domů, ale na druhou stranu se nám tu chtělo ještě zůstat. Zažít ten týden ještě jednou. V sobotu jsme se všichni v pořádku vrátili ke svým rodičům. Myslím, že jsme se navzájem lépe poznali a upevnili tak vzájemné přátelské vztahy.

Za studenty Eliška Králová, tercie

 

Prohlášení o přístupnosti