Ocenění našich dofáků

V pátek 26.1. se 7 studentů našeho gymnázia spolu s paní učitelkou a vedoucí Lucií Křížovou zúčastnilo slavnostní ceremonie programu DofE.

DofE nebo-li Mezinárodní cena vévody z Edinburghu je program pro všechny ve věku od 14 do 24 let, kde je nutné splnit 3 disciplíny – sportovní aktivitu, dovednost, dobrovolnictví a nakonec za odměnu podniknout expedici. Námi vybrané disciplíny byly např.: běh, chůze, vaření, stříhání videí atd. My, zapojení studenti gymnázia, jsme letos úspěšně dokončili bronzovou úroveň.

Ceremonie se konala v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře. Celou ceremonií nás provázeli účastníci DofE, kteří právě dokončují nejvyšší zlatou úroveň. Zástupci organizace DofE přednesli proslovy a následně nám slavnostně předali diplomy a odznáčky. Celou ceremonii nám zpříjemnil jeden z absolventů DofE svou hrou na klarinet.

Po předávání pro nás byl připravený raut s drobným občerstvením a komentovaná prohlídka Galerie. Výstava s názvem „Stavy mysli“ představovala protichůdné vlastnosti, pocity a stavy mysli. Měli jsme možnost si prohlédnout zajímavé obrazy od českých i zahraničních autora a od současných i dřívějších autorů, které byly doplněny tematickými citáty např. od Konfucia nebo od Kurta Cobaina.

Všichni jsme si moc užili nejen ceremonii, ale i plnění DofE. Spousta z nás pokračuje v programu dál a začíná s plněním stříbrné úrovně.

Aneta Klemová, 6. C, Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti