Úspěchy studentů v olympiádách

Na přelomu starého a nového roku se studenti našeho gymnázia zúčastnili a také ještě zúčastní velkého množství vědomostních soutěží a olympiád, na nichž se jim podařilo dosáhnout velice pěkných výsledků.

Naši nejnadanější chemici Jan Poustka a Matěj Fiala změřili své znalosti i praktické dovednosti s těmi nejlepšími ve Středočeském kraji. Krajská kola této tradiční chemické soutěže se konala ve dnech 1.12. 2023 a 4.1.2024 na Vysoké škole chemicko-technologické

v Praze. Jan Poustka, který soutěžil v kategorii A, se umístil na krásném druhém místě. Matěj Fiala, který soutěžil v kategorii B, obsadil moc pěkné 5. místo.

Pozadu nezůstali ani matematici, kteří se zúčastnili matematické olympiády v kategorii pro 9. třídu, tedy kvartu, kde se umístili na předních příčkách. Krásné 4. místo obsadil Patrik Matuška. Šimon Ptáček pak dosáhl na stříbrné druhé místo, a postupuje tedy do krajského kola, kde mu budeme všichni držet palce!

Kromě technických a přírodních věd dosahují naši studenti značných výsledků také v dějepise, neboť „historia magistra vitae est“. A tak tedy v okresním kole dějepisné olympiády zaujal krásné první místo Jakub Holejšovský ze 3.C v kategorii pro nižší gymnázium. Jakub tedy postupuje do krajského kola, a tak mu přejeme hodně štěstí. V kategorii pro střední školy se pak vyznamenal Josef Němec ze 3.A, který se umístil na krásné bronzové příčce.

Všem studentům moc gratulujeme, děkujeme jim za reprezentaci školy a přejeme jim stálé nadšení pro jejich obory a mnoho dalších úspěchů.

Za pedagogický tým Martina Fialková a Daniel Babka

Prohlášení o přístupnosti