Velvyslanec na vlašimském gymnáziu

Dne 23. května 2016 navštívil naši školu bývalý velvyslanec ČR v USA a v Rusku Petr Kolář, někdejší elitní diplomat a člen skupiny Evropské hodnoty.

Sami jsme se přesvědčili, že je to opravdu člověk na správném místě, který má jasné a celkem srozumitelné názory a je schopen je dobře, rychle a přesvědčivě předat ostatním. Nejen že je to velmi vzdělaný člověk, který má opravdu velký přehled o světě a jeho problémech, jak už politických, tak ekonomických nebo v otázkách migrační politiky, ale také měl velmi vstřícný přístup k nám, ke studentům.

Velmi děkujeme za přínosnou přednášku na téma ,,Čím platíme za svobodu?“ a jsme vděčni, že si pan diplomat našel čas ve svém nabitém diáři na návštěvu právě našeho gymnázia.  Děkujeme také za jeho úvahy nad zodpovědností voličů a za názory a rady, ať už ohledně našich budoucích voleb  nebo hrozeb, které Českou republiku – a tím vlastně každého z nás – ohrožují. Vážíme si také možnosti otevřené diskuze, ve které měl každý ze zúčastněných právo na svobodné vyjádření názoru. Pan Kolář nám dal spoustu námětů na to, jak se můžeme snažit alespoň trochu změnit politiku a vládu naší země.

 

Kristýna Topinková, Gymnázium Vlašim, 3.A

 

Prohlášení o přístupnosti