Další úspěšný rok česko-německého partnerství

Ve dnech 27. 4. až 2. 5. 2015 přivítali studenti Obchodní akademie a Gymnázia Vlašim své německé kamarády z partnerské školy Walther-Groz-Schule Albstadt, kteří opět po roce zamířili se svými pedagogy do Vlašimi. S mnohými se již znali ze svého prosincového pobytu v Německu, někteří se však do výměnného programu přihlásili nově a setkání s naší zemí bylo tak pro ně premiérou.studentská výměna
Pro studenty byl připraven bohatý program. Společně navštívili Prahu a Plzeň a absolvovali zajímavé exkurze v Masozávodu společnosti Kaufland v Modleticích a v Pivovaru Hubertus v Kácově. Nahlédli také do výuky a sportovce potěšilo klání v míčových hrách. S našimi tradicemi a zvyky se němečtí studenti seznámili při pálení čarodějnic, stavění májky nebo při vlastnoruční přípravě klasického českého bramborového salátu. 1. máj strávila většina studentů na májových slavnostech, které byly zároveň vyvrcholením jejich pobytu u nás.
Společně strávené dny byly pro všechny velkým přínosem. Studenti měli mnoho zážitků z výletů, ale i z vlastního individuálního programu, využili a prohloubili své jazykové znalosti a také upevnili navázaná přátelství. Se svými kamarády zůstanou v kontaktu a už teď se těší, až je na podzim příštího školního roku navštíví v Albstadtu.

koordinátorky výměnných pobytů

Mgr. Iva Šmídová (Obchodní akademie Vlašim)

Mgr. Petra Šmídlová (Gymnázium Vlašim)

 

Prohlášení o přístupnosti