Poznávací zájezd do Itálie

V termínu od 9. června do 13. června se studenti sexty a kvarty našeho gymnázia zúčastnili poznávacího zahraničního zájezdu na sever Itálie.

Naši cestu jsme zahájili v neděli večer, kdy jsme se autobusem přesunuli přes Rakousko do Itálie. V ranních hodinách jsme dorazili do naší cílové destinace a to turistického letoviska u moře Lido di Jesolo, kde jsme se ubytovali v  tříhvězdičkovém hotelu. Zde jsme koupáním v moři a následnými večerními procházkami městem strávili celý pondělní den.Itálie

Druhý den se nesl ve znamení výletu do Benátek. Do tohoto světově proslulého města na laguně jsme se dopravili lodí. Měli jsme zakoupeny celodenní jízdenky na městkou hromadnou dopravu a díku tomu jsme mohli navštívit několik benátských kostelů a prohlédnout si nespočet palácových domů. Všechny zaujaly i různě široké kanály, na kterých v hojném počtu pluly pro Benátky tak typické gondoly.

Ve středu jsme měli na programu návštěvu největšího italského jezera Lago di Garda a poté následoval přesun do Verony – města Romea a Julie. Zde jsme mohli obdivovat tak romantické místo jakým beze sporu je proslulý balkon z nejznámější Shakespearovy hry. Dále jsme měli možnost si prohlédnout antický amfiteátr s výbornou akustikou.Itálie

Unavení, ale plni zážitků, jsme se ve středu večer vraceli autobusem zpět do ČR. Všem se nám zájezd moc líbil. Byla to zajímavá zkušenost a někteří z nás se tam v budoucnosti jistě rádi vrátí.

Dominika Hrubcová

Prohlášení o přístupnosti