Autorské čtení s Radkem Fridrichem

Řeč mrtvejch, Nebožky nebo Krooakrooa. To jsou zřejmě nejznámější básnické sbírky Radka Fridricha, spisovatele původem z Děčína, který zaujme, pobaví a skvěle zarecituje.

V pátek 1. listopadu se o tom mohly přesvědčit vybrané třídy vlašimského gymnázia v rámci dvouhodinové besedyv Městské knihovně Vlašim. Pan Fridrich si pro nás připravil zajímavé povídání o své poezii; řekl nám, jak se jeho básně rodí, jaký mají smysl, a ukázal, že poezie nemusí být jen nudná a upjatá.Autorské čtení s Radkem Fridrichem

Pan Fridrich je nositelem Magnesie Litery za rok 2012 v kategorii poezie a osobně si myslím, že jeho sbírka Krooakrooa si toto ocenění právem zaslouží. Nebyla to ale jen tato kniha, ze které pan Fridrich recitoval. Řeč mrtvejch byla další sbírkou, která nám byla představena a básně v ní jsou opravdu zajímavé. V neposlední řadě nám autor přednesl něco málo ze své knihy Ptačí řečí, která vypovídá o skvělém umu tohoto básníka. 

Radek Fridrich je dozajista skvělým básníkem, který zaujme. Učí na dvou školách a psaní sbírek ho baví. Většina jeho knih nese motivy z Podkrušnohoří a každý si v básních najde své.

Děkujeme panu profesoru Grúzovia Městské knihovně Vlašim za zorganizování této zajímavé akce, která nám zpestřila výuku českého jazyka.

 

 

Za třídu 4.A David Veselý, Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti