Muzikál Starci na chmelu v podání kvarty Gymnázia Vlašim

Náš čas nadešel. Závěrečné vystoupení na konci kvarty, ve kterém jsme se měli prezentovat v tom nejlepším světle! Když nám to paní učitelka Mládková sdělila, byli jsme zprvu nadšení, ale po chvíli jsme si uvědomili, kolik práce a nervů nás nácvik takového muzikálu bude stát. I přesto jsme do toho všichni šli s tím, že u toho bude alespoň hodně legrace. A legrace také byla, i když většinou se smáli pouze spolužáci, kteří momentálně nenacvičovali, a to kamarádům, kteří trpěli na jevišti.

Zprvu se nám zdálo, že herectví je vlastně jednoduché. Hořce jsme se spletli. Hodiny rétoriky nám odhalily, jak trnitá cesta nás čeká. Někteří z nás to chtěli vzdávat, ale naše učitelky nad námi nikdy nezlomily hůl a za to jsme jim neskonale vděční. Den po dni jsme bojovali dál a přibližovali se finální podobě muzikálu.

Pak přišel den, kdy jsme měli vystupovat. Ráno v 8 hodin v KD Blaník to začalo. Vlasy se tupírovaly, boty leštily a slabší povahy omdlévaly. Opona šla nahoru a my museli bojovat. Za oponou nejdříve zavládl stres a chaos, ale po prvním představení jsme ztratili trému a další dvě už jsme si užívali svých 5 minut slávy.

Závěrem chceme poděkovat našim milým a neobyčejně trpělivým učitelkám, paní Olze Mládkové a paní Markétě Kořínkové, bez kterých by to nikdy nemohlo vzniknout. Bez nich by se tahle parta nikdy nesladila. Dále také Aničce Šťastné z kvinty za hudební doprovod a panu Šanovcovi za bezchybné nazvučení. A také vlastně nám, že jsme tam v to pondělí 25. 6. nechali vše.

 

Dan Štětina, kvarta Gymnázia Vlašim

Prohlášení o přístupnosti