Úspěch studentů oktávy vlašimského gymnázia u mezinárodní zkoušky z angličtiny

V letošním školním roce, pro nás oktavány posledním, se 6 studentů z našich řad pokusilo složit mezinárodně uznávanou zkoušku City&Guilds úrovně B2. S tímto cílem jsme se vypravili do jazykové školy Glossa v Praze. Tato škola má právo zkoušku zadávat, opravu a vydání certifikátu však provádí centrum v Londýně.
Nejprve jsme si zkoušku zkusili nanečisto. Uspěli jsme, což nám dodalo odvahu přihlásit se na „ostrou“ zkoušku. Celá zkouška probíhala v anglickém jazyce a byla rozdělena do dvou částí. Písemná část obsahovala poslech, čtení s porozuměním, práci s textem a také napsání dvou slohových zadání. Ústní část byla vedena rodilou mluvčí a byla nahrávána. Test spolu s nahrávkou byl poté poslán do centra v Londýně, kde se zkoušky vyhodnocují. Na výsledky jsme netrpělivě čekali téměř 2 měsíce, ale čekání se nám vyplatilo a certifikát jsme nakonec získali všichni: Dominika Hrubcová, Barbora Műllerová, Petr Král, Patrik Paris, Štěpán Podhadský a Roman Staněk.certifikát
Děkujeme paní profesorce PhDr. Haně Štollové, od které jsme se o zkoušce dozvěděli a která nás během našeho osmiletého studia na zkoušku perfektně připravila. Doufáme, že budeme stejně úspěšní i u maturity.

Za všechny studenty Barbora Műllerová, Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti