Napříč 20. stoletím

31. 1. 2014 konečně nastal onen významný den, ke kterému se již dlouho upínaly veškeré naše myšlenky, mnohdy však na úkor soustředění a pozornosti ve škole. Den, kdy se konal maturitní ples Gymnázia Vlašim.

Již od brzkého rána začaly konečné přípravy. Dívky se nechávaly zkrášlit u kadeřnic či kosmetiček, chlapci naposledy několikrát vyčistili saka a ve čtyři hodiny se již mohli všichni studenti sejít před branami Kulturního centra Karlov.

Nad tou krásou až přecházel zrak. Nádherná výzdoba, zajímavé účesy a velké množství rozličných šatů, mezi kterými ještě více vynikli chlapci v elegantních oblecích. Vlastně se z nás všech přes noc stali dospělí mladí lidé.ples

Oficiální začátek plesu byl naplánován na sedmou hodinu večer, ale zástupy příbuzných a přátel maturantů proudily dveřmi centra již od půl sedmé. Po zahájení plesu, sborovém zpěvu studentské hymny Gaudeamus a krátkém předtančení profesionálních tanečníků jsme konečně mohli předvést své úvodní nástupy ve stylu 20. století. Nejprve třída 4A , která prezentovala 80. léta, poté třída 4. B s 60. léty a na závěr oktáva s 30. léty. Následovaly proslovy zástupců tříd, rodičů a ředitelky školy RNDr. Věry Chroustové. Šerpování a samozřejmě první tanec s rodiči, ze kterého měla většina studentů asi největší strach, dopadly dobře.

Ve 22:3O se mohli návštěvníci těšit z prvního půlnočního překvapení 4A a dozvědět se tak prostřednictvím krátkých scének pár faktů o vývoji světové hudby. O hodinu později předvedla i třída 4. B svůj temný tanec Michaela Jacksona, doprovázený vtipnou variací na moderní taneční hudbu, a trio uzavírala oktáva a její video o únosu třídního profesora.

Zbytek večera se o zábavu starala kapela Horváth band, které zároveň moc děkujeme. Ples jsme si užili a doufáme, že i ona obávaná maturita bude stejná legrace.

Tereza Štětinová, Veronika Bělková 4. B

Gymnázium Vlašim

Prohlášení o přístupnosti