Tercie dobývá Zadov

Nadešel ten osudný den, osmnáctý únor, kdy naše třída, tercie Gymnázia Vlašim, vyrazila na lyžařský kurz. Před námi byl týden, na který se každý z nás těšil, ať už to bylo z jakéhokoliv důvodu. Na kurz jsme byli dobře vybaveni vším potřebným, někteří svá zavazadla do chaty sotva nesli. „Většinou na nás holky naházely lyže a běžky a v klidu odkráčely, “ zhodnotili situaci kluci. Po obsazení pokojů jsme zjistili, že 2/3 plochy zabírá oblečení a jídlo.  Brzy proběhlo rozřazování do skupin – pro někoho překvapení, pro někoho zklamání. Ale jak říká Emma: „Ve 3. skupině je to taky fajn.“

Druhý den jsme celý prolyžovali, avšak večer se začalo zhoršovat nejen počasí, ale i  zdravotní stav některých účastníků. I tuto situaci jsme ale zvládli a zbytek kurzu jsme si velmi užili – padali jsme na sjezdovkách i na běžkách, zažili celotřídní koulovačku, bowling, pan prof. Holejšovský si kupoval kafe na každém rohu a my zas předraženou zmrzlinu. V sobotu jsme se vrátili domů a vyprávěli bohaté zážitky rodičům.

 Náš lyžák byl svým způsobem dokonalý, ale hlavně originální. Děkujeme našim skvělým učitelům (p. zástupce Jánošík, p. prof. Holejšovský a p. Hejný), na některé zážitky opravdu nikdy nezapomeneme!

Tercie Gymnázia Vlašim

Prohlášení o přístupnosti