Arm. gen. Ing. Jiří Šedivý na vlašimském gymnáziu

          V úterý 7. února naši školu navštívil arm. gen. Ing. Jiří Šedivý s přednáškou Hrozby pro ČR, Armáda ČR a promluvil se studenty o bezpečnostní situaci v Evropě.

      Beseda byla zahájena komentářem k uprchlické krizi, jejímu počátku a rozvoji. Během celé přednášky byl prostor na dotazy, které se týkaly různých témat – možná řešení krize, osobní názory pana Šedivého na bezpečnost v Evropě, porovnání vybavení naší armády se zahraničními, …

      Po skončení oficiální části přednášky byla možnost diskutovat s panem generálem v užším kruhu. Došlo na témata jako je například vztah Ruska a Evropské unie, problematika povinného vojenského výcviku a postavení České republiky jako členské země Severoatlantické aliance.

     Beseda pro nás byla velice přínosná, a to nejen díky množství zajímavých informací, ale i vzhledem k možnosti vyjádřit se k aktuálním tématům.  Za všechny zúčastněné bychom chtěli poděkovat panu armádnímu generálovi za čas strávený s námi a nadaci Hannse Seidela, za jejíž podpory byla beseda zrealizována.

K. Švandová 4.A,   Š. Pešout  8.K

Prohlášení o přístupnosti