KP škol v šachu

          Družstvo vlašimského gymnázia dosáhlo velkého úspěchu, když 14. prosince obhájilo vítězství na Krajském přeboru školních družstev v šachu. Studenti tak postoupili na Mistrovství České republiky, které se bude konat na konci června 2017. Hrálo se na 7 kol, tempem 20 minut na partii a družstva byla čtyřčlenná.

          Naše družstvo hrálo ve složení (od první šachovnice): Nela Pýchová (5,5 b/7), Anežka Vlková (5 b/7), Lukáš Zeman (3,5 b/7), Filip Vopálka (4 b/7), Chyběl druhý nejsilnější hráč Richard Mládek, který se účastnil mezinárodního turnaje v Londýně.

          Turnaj byl napínavý až do samého konce, první tři družstva měla stejný počet bodů (18 b), na MČR postupují jen dvě družstva. Gymnázium Vlašim mělo nejlepší pomocné hodnocení a obhájilo tak prvenství z minulého roku. Následováno bylo Gymnáziem Příbram a Gymnáziem Kladno.

          Kromě středních škol bojovaly o postupy další dvě kategorie. 2. stupeň ZŠ (6. – 9. třída) vyhrálo Gymnázium Palackého Mladá Boleslav, 1. stupeň ZŠ (1. – 5. třída) ZŠ Stará Boleslav následovaná družstvem ZŠ Vlašim Vorlina, která si tak také vybojovala postup.

Nela Pýchová – Gymnázium Vlašim

 FOTO (Marie Filipová) – zleva:  Nela Pýchová, Anežka Vlková, FilipVopálka, Lukáš Zeman

Prohlášení o přístupnosti