Zoologická zahrada byla prostě paráda

Dne 18.4. bylo vlašimské gymnázium o dvě třídy chudší. Důvodem byla vítaná exkurze, které se letos zúčastnili druháci. Proto místo toho, aby třídy 2.A a 2.B seděly v osm hodin ve svých lavicích, vyrazily autobusem do pražské zoo. Všude vládla pohodová nálada, protože jet se podívat na nejrůznější zvířata je rozhodně zajímavější, než sedět strnule ve škole.zoo

Po příjezdu do zoo jsme se rozdělili na několik skupin a šli prozkoumávat různé části areálu. K vidění byli například tučňáci, lední medvědi, ale také žirafy nebo sloni. Naši největší pozornost si získalo mládě slona indického, které se sice sotva naučilo chodit, ale přesto již vážilo více než metrák!

Každý z nás si vybral jednu prohlídku s průvodcem a tu absolvoval. Někdo cestoval „Asií od severu k jihu“, jiní se vydali na „Cestu do Afriky“ a někteří si dokonce troufli na „Velkou trojku“. Průvodci byli zkušení a dokázali odpovědět na všechny dotazy.

Když jsme po třetí hodině odpoledne nechali zahradu se slůnětem za námi, všichni jsme se cítili o něco chytřejší. Návštěvu zoo jsme si užili a těšíme se na další výpravy.

 

Tomáš Straka, 2.B

Prohlášení o přístupnosti